Archiv blogu

sobota 3. března 2018

Příběhy s kartami Dixit

Společně s klubáky máme moc rádi deskové hry. Než přijde den (nebo spíš noc😉) deskových her v Městské knihovně Český Těšín, dopřáli jsme dětem malou ochutnávku. K ní jsme využili karty ze stolní hry Dixit. Tato abstraktní příběhová hra rozvíjí u dětí představivost, slovní zásobu, vyprávěcí schopnosti.
Klubáci si vybrali kartu a ve dvojicích podle ní tvořili příběhy, ve kterých se mělo objevit prostředí, které jim připomínala právě jejich karta.
Vyprávění příběhů podle karet se každá dvojice zhostila po svém. Někteří si své příběhy zapsali, někteří je rovnou předváděli na střídačku ve dvojici. Vojta a Alex dokonce stvořili k příběhu hymnu a celý příběh doplňovali svými hereckými výkony.

"Pohádka podle karet" od Jarka a Samuela: 

Byla jednou jedna dívka, která nenáviděla čtení. Ta dívka měla vílu kmotřičku, která ji chtěla donutit ke čtení. Dívka si říkala, že ji ke čtení nedonutí nikdy! A tak se víle vysmála. Zato ji víla uvěznila na vrcholu  sedmnácti velkých tlustých knih. Dívka se snažila seskočit dolů, ale víla ji v tom kouzlem zabránila a řekla: "Pokud si nepřečteš aspoň jednu tuto knihu, tak tu budeš navěky." Dívka chtěla vědět proč. A víla jí odpověděla, že si musí uvědomit jednu důležitou věc, kterou najde právě v knihách. Dívčina je tedy přečetla všechny a pochopila, že mír a láska vždy zvítězí nad nenávistí!







Dana Bednářová a Katka Šildrová

Žádné komentáře:

Okomentovat