Archiv blogu

sobota 11. března 2017

Lyžařský kurz 7. tříd – 27. 2. - 3. 3. 2017 Karlov pod Pradědem, horská chata Solitér


Jako každým rokem byl i letos pro žáky 7. tříd zorganizován lyžařský kurz v pohoří Jeseníků, v obci Karlov pod Pradědem. Celý týden se žáci proháněli po upravených sjezdovkách červené a modré obtížnosti. Začínající lyžaři v prvním dnu sjížděli na malý svah s pásem, ale protože byli všichni šikovní, již v úterý odpoledne se i oni začali zdokonalovat na modré sjezdovce.
Kromě lyžování si pan učitel Mikeska a pan učitel Waschut připravili pro žáky krátkou, ale přesto zajímavou přednášku o lyžařské a běžecké výstroji a výzbroji, 10 pravidel FIS – chování na sjezdovce. Žáci se během dalších večerů zapojili do soutěží, scének, společenských her. Všichni lyžaři si ve čtvrtek porovnali své lyžařské dovednosti v závodech ve slalomu. Závodilo se ve dvou kategoriích – dívky a chlapci. Poslední večer se nesl v duchu karnevalu. Žáci se ukázali v různých maskách, které si připravili buď doma, nebo na místě. Po zhodnocení lyžařského kurzu a vyhlášení vítězů ve slalomu byla pro žáky připravena závěrečná diskotéka.
Z ohlasu dětí jsme vyhodnotili, že se jim „lyžák“ líbil, lyžaři začátečníci se naučili lyžovat, upevnili se třídní kolektivy 7. tříd a celý týden strávili žáci na horách v krásném a čistém prostředí Jeseníků.

Lucie Seberová





Žádné komentáře:

Okomentovat