Archiv blogu

pátek 24. února 2017

PŮL ROKU ZA NÁMI

Máme tady únor a venku už to vypadá na jaro, začalo nám už druhé pololetí, to to letí. Ani se nenadějeme a budou tady jarní prázdniny. 
Vrátím se ještě k první polovině roku 2016/17. Jak to vidím já, rozmohlo se nám ve škole do školy nechození. Tady lékař, támhle zubař, tu bolí břicho, tam slečny menstruující několikrát měsíčně...také nevolnosti bylo dosti. Zkrátka, někteří naši žáci hledají nějaký důvod, proč by do školy nemuseli. Nezapomeňte, že to, co si ve škole nenapíšete a neposlechnete, stejně musíte dohnat. Tak proč nad tím sedět doma ještě déle? 
Pak je tady ještě jedna věc, která mě trápí - pošťuchování a škádlení tady bylo a bude vždycky, ale kydat na sebe hnůj na sociálních sítích, to už chce opravdu notnou dávku drzosti, nebo to naopak dělají ti, kteří by si to nedokázali říct do očí? Mobil a internet nám mají pomáhat, ne škodit...je to stejné jako s vodou a ohněm.
Ale abych také chválila - máme šikovné sportovce, zpěváky, kreslíře a počtáře. Jezdíme na soutěže a olympiády. Dokonce máme rekordmana v počtu soutěží, zkuste uhodnout, kdo je to? Nápověda: příští rok už tu nebude, budeme muset najít náhradníka nebo náhradnici! Taky moc chválím žákovskou radu, letos máme velmi akční šesťáky, kteří dokonce hýří nápady, co by se ještě dalo dělat, jak soutěžit a na akce vždy přijdou v plném počtu i s náhradníky. Příští rok mi budou moc chybět deváťačky, na které se můžu spolehnout při školních i družinových akcích. Samozřejmě, pokud má někdo o práci v žákovské radě zájem nebo prostě chcete pomoci, termíny schůzek vždy visí u velké nástěnky žákovské rady v 2.patře - čeká nás ještě karneval pro 1.stupeň, Den otevřených dveří, Den učitelů, Čarodějnice a radovánky. nebo mi své nápady pošlete na karin.bujokova@zskontesinec.net

A abych jen nepsala, přikládám několik fotek z pololetního sportování v tělocvičně. Sportu i učení zdar! 
Karin Bujoková









Žádné komentáře:

Okomentovat